Recension av: IPvanish

ipvanish
IPVanish är en av de större VPN-leverantörerna, de är baserade i USA och erbjuder pengarna tillbaka i upp till sju dagar om du inte är nöjd. 


Tekniska attribut

IPVanish har stöd för upp till fem unika enheter på ett konto och är kompatibelt med Windows, Mac OS, och Linux. Har du tänkt använda IPVanish på din mobiltelefon så är det iOS, Windows Phone eller Android som gäller. IPVanish har sin egen mjukvara till samtliga listade plattformar. IPVanish erbjuder följande VPN-protokoll: OpenVPN, PPTP och L2TP/IPsec.

Serverkapacitet

IPVanish tillhandahåller mer än 750 VPN-servrar i över 60 länder med över 40,000 unika IPv4-adresser. På sin webbplats listar de alla länder där de har servrar och även exakt antal servrar i dessa länders respektive städer.

Hastighet

Även IPVanish åberopar titeln som världens snabbaste VPN-leverantör, och deras hastigheter är grymma. IPVanish tillhör organisationen Highwinds CDN (Content Delivery Network), som är en av de största i världen i den branschen. Det här betyder att IPVanish utgår från några av de kraftfullaste serverhallar i världen.

Kryptering/Säkerhet

IPVanish använder sig av AES 256 kryptering och har en så kallad ”kill switch”-funktion om du skulle tappa din anslutning till deras VPN-tjänst. Denna ”kill switch”-funktion fungerar dock endast till Windows och Mac OS. IPVanish påstår att de inte sparar några loggar alls och således inte har någon information att lämna ut om en berättigad myndighet skulle begära att få se deras loggar. De sparar dock vissa uppgifter om dig när du skapar ditt konto och du behöver bland annat uppge en e-postadress.

Kundsupport

IPVanish tillhandahåller support dygnet runt via e-post, deras kommunikation sker på engelska. IPVanish har också ett supportcenter med hundratals artiklar som besvarar de flesta frågor du kan tänkas ha.

Pris

  • En månads VPN-tjänst hos IPvanish kostar 10 USD

  • Tre månader kostar 26.99 USD (8.99 USD per månad) 

  • 
Tolv månader kostar 77.99 USD (6.49 USD per månad)

IPVanish accepterar betalning via kontokort, Paypal och bitcoin samt en handfull andra betalningsalternativ.

Sammanfattning

IPVanish är en stabil VPN-tjänst med grymma servrar till överkomliga priser. Fem separata enheter är generöst och deras mjukvara är smidig. De använder sig av den kryptering och de säkerhetsfunktioner man kan förvänta sig hos en etablerad leverantör.Nackdelen med att vara en liten del av en stor serverhall som IPVanish är, är att det inte alltid är lätt att ha full kontroll på sina servrar, vilket kan vara lite oroväckande. Och även om deras kundsupport svarar snabbt och professionellt på e-postförfrågningar så bör det finnas en livechatt hos en så pass stor aktör.

Dela med dig av dina erfarenheter

Lämna en recension/betyg nedan om du använt IPvanish innan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews