Recension av: OVPN

ovpn
Kontaktuppgifter
Mail: support@ovpn.com
Adress: Box 388
Postnummer & ort: 114 79, Stockholm
OVPN är en svensk VPN-tjänst med stöd för både IPv4 och IPv6, OVPN fokuserar på användarens säkerhet och stabila servrar. Du kan pröva OVPN i fem timmar utan kostnad och utan att du binder upp dig.

Tekniska attribut

OVPN fungerar till alla de vanligaste operativsystemen, såväl som till en hel del andra operativsystem. Gällande mobiler och surfplattor är OVPN’s tjänst kompatibel med iOS och Android. Ett konto hos OVPN kan användas på upp till fyra olika enheter.

Serverkapacitet

OVPN har 30 servrar i fyra olika länder (Sverige, Kanada, Nederländerna och Tyskland). Din IP-adress kommer dock alltid visa att du befinner dig i Sverige, oavsett var i världen du faktiskt befinner dig. Det här betyder att du inte kan surfa via andra länder när du använder OVPN och således heller inte har tillgång till exempelvis andra länders streaming-utbud.

OVPN använder sig av delade IPv4-adresser och anger att de har ungefär 150 unika adresser. Att de använder sig av delade IPv4-adresser betyder att flera användare kan använda samma IP-adress samtidigt. Varje gång du ansluter till tjänsten får du en ny IPv4-adress, men det kan hända att du tilldelas samma IPv4-adress flera gånger. OVPN är även en av få VPN-aktörer som erbjuder IPv6, som ger tillgång till flera miljarder möjliga IP-adresser – vilket betyder att du aldrig kommer behöva använda samma IPv6-adress två gånger.

OVPN strävar efter att vara så transparenta som möjligt och släpper varje månad en rapport som bland annat innehåller hur mycket data de krypterat och drifttiden på deras servrar. Under 2017 har deras servrar hittills varit tillgängliga 99,5 % av tiden.

Hastighet

OVPN lägger stor vikt vid att leverera en snabb och pålitlig tjänst genom att dels bara använda sig av servrar med den senaste hårdvaran, och dels genom att inte sälja fler serverplatser än de har kapacitet för. Så fort en VPN-server når 60 % av sin maxkapacitet, utökar de serverkapaciteten innan de säljer nya platser till den servern. Dessutom lastbalanserar de sina servrar, vilket betyder att om en VPN-server slutar svara så omdirigeras trafiken automatiskt till en annan server, tills den ursprungliga servern återigen blir tillgänglig.

På OVPN:s webbplats går det att se i realtid hur belastade deras VPN-servrar är.

Kryptering/Säkerhet

OVPN använder AES-256-CBC för kryptering av datatrafiken bakom en 2048 bit Diffie-Hellman nyckel. De garanterar dessutom att inga loggar sparas på deras servrar och krypterar användarnas E-postadresser. OVPN tillhandahåller egna DNS-servrar med avstängda loggar för att förhindra DNS-läckor. OVPN har tecknat en försäkring gentemot rättegångskostnader.

Kundsupport

OVPN levererar kundsupport främst på svenska men har en del av sin information tillgänglig på engelska. För att komma i kontakt med OVPN kan du skicka ett mejl eller starta en livechatt, de svarar inom rimlig tid under kontorstid på vardagar, men svarar långsamt eller inte alls på helger. OVPN har dock en väldigt utförlig och lättnavigerad FAQ där mycket relevant och tydlig information finns tillgänglig.

Pris

  • OVPN kostar 89 SEK om du tecknar ett avtal för en månad
  • 588 SEK för ett helt år (49 SEK per månad)
  • 
177 SEK för tre månader (59 SEK per månad)

De accepterar följande betalningsmetoder: Paypal, kontokort, Swish, bitcoin och kontanter.
 Det är fullt möjligt att göra anonyma betalningar för OVPN’s tjänster.

Sammanfattning

OVPN är en helsvensk och familjär VPN-tjänst som prioriterar sina kunders rätt till anonymitet och en välfungerande tjänst. De erbjuder andra mindre tilläggstjänster vid sidan av sin VPN-tjänst, exempelvis ett filter som filtrerar bort reklam och ”ondsinta aktörer” när du surfar. Dessutom har de tagit fram en egen router till försäljning, routern har extremt hög prestanda och extra säkerhetsfunktioner.

Dela med dig av dina erfarenheter

Lämna en recension/betyg nedan om du använt OVPN innan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
by Anton on OVPN
Nästan bara positivt

Jag har använt OVPN i snart 12 månader och är väldigt nöjd. Ett par enstaka gånger har det legat nere men det är ingenting man kommer ifrån.

Det är väldigt simpelt att installera och hastigheten är toppen!