Recension av: PureVPN

purevpn
PureVPN är Hong Kong-baserade och en av de absolut största aktörerna med över en miljon kunder och mer än tio års VPN-erfarenhet. De erbjuder en pengarna tillbaka i upp till sju dagar om du inte är nöjd. 


Tekniska attribut

En VPN-tjänst hos PureVPN stödjer upp till fem separata enheter och kommer med deras egen mjukvara till alla de största operativsystemen, inklusive: Windows, Mac OS, Linux, iOS och Android. PureVPN är också kompatibelt med över tjugo olika enheter, inklusive: spelkonsoler, smart-tv, Amazon Fire och fler därtill. PureVPN erbjuder följande VPN-protokoll: PPTP, L2TP/IPSec, SSTP, IKEv2 (till Blackberry) och OpenVPN. 

Serverkapacitet

PureVPN tillhandahåller mer än 750 servrar i 141 länder, med över 88,000 unika IPv4-adresser. De garanterar också 99,99 % drifttid och du har, precis som hos alla seriösa aktörer, obegränsad dataöverföring och obegränsat med serverbyten. Du har också möjlighet att dela upp din trafik, så att du kör känslig trafik genom VPN och mindre känslig trafik direkt genom din internetleverantör.

Hastighet

PureVPN kallar sig den snabbaste VPN-leverantören i världen och även om de inte är ensamma om att göra anspråk på den titeln, så är de åtminstone en av de snabbaste VPN-tjänsterna. De har en funktion i sin mjukvara som automatiskt ansluter dig till den server som kommer ge dig den snabbaste internetanslutningen. Kryptering/Säkerhet

PureVPN erbjuder AES-256-kryptering, de loggar dock personuppgifter – alltså namn, telefonnummer och adress. De hävdar att de inte loggar sina kunders aktivitet på internet, förutom ospecifik data som sessionslängd och datamängd. De avslöjar inte hur länge dessa uppgifter loggas men hävdar att de aldrig kommer lämna ut personlig information utan din tillåtelse. De påstår också att de specifikt valt att ha sitt huvudkontor i Hong Kong eftersom det inte finns någon lag där som kan tvinga företag att lämna ut data. Men samtidigt hävdar de att om det finns bevis för att du brutit mot deras användarvillkor och att en domstol har utfört en stämning så kan de lämna ut specifik data, ifall sådan data existerar.

Kundsupport

PureVPN erbjuder engelskspråkig kundsupport via livechatt och via ett ”ticket-system”, 24/7 och året runt. De svarar inom rimlig tid på bägge supportsystemen. PureVPN’s webbplats är full av information och upprepningar av information. Det kommer dessutom allt för ofta upp en chattruta med tjej som påstår sig heta Amanda och som frågar om du undrar över något. De har en gedigen FAQ med bra information, dock ger sökfunktionen i denna FAQ lite för sällan relevanta träffar. 


Pris

  • En månads VPN-tjänst hos PureVPN kostar 10.95 USD
  • Sex månader kostar 54 USD (8,95 USD per månad)

  • 
Tolv månader kostar 71 USD (5,90 USD per månad)

De accepterar ett trettiotal betalningsmetoder, inklusive: Visa, Mastercard, bitcoin och Paypal.

Sammanfattning

PureVPN är en av de största VPN-tjänsterna, de har en välutvecklad egen mjukvara, en välfungerade tjänst som fungerar till många olika enheter. Vidare har de en enkel och en lättöverskådlig webbplats. Webbplatsen kan dock upplevas som aningen irriterande på grund av chattrutan som ploppar upp i tid och otid. PureVPN loggar även mer information än vad den genomsnittliga VPN-leverantören gör.

Dela med dig av dina erfarenheter

Lämna en recension/betyg nedan om du använt PureVPN innan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews