Recension av: Anonine

anonine
Anonine är en VPN-tjänst baserad i Seychellerna som erbjuder pengarna tillbaka inom sju dagar om du inte är nöjd. 


Tekniska attribut

Du kan ha upp till fem enheter anslutna till Anonines VPN-tjänst samtidigt. Anonine går att köra på Windows, Mac OS och Unbuntu samt iOS och Android. Anonines OpenVPN-tjänst har ingen egen mjukvara utan installeras istället med en mjukvara utvecklad av OpenVPN, följt av en relativt lång instruktionsguide. Ska du istället använda deras PPTP-protokoll eller L2TP-protokoll så får du själv konfigurera korrekta inställningar på din dator.

Serverkapacitet


Anonine garanterar 99,9 % drifttid och eftersom de använder sig av dynamisk IP-tilldelning så garanterar de att du får en ny IP-adress varje gång du ansluter till tjänsten. De byter dessutom ut sin pool av IP-adresser med jämna mellanrum för ytterligare säkerhet. Anonine har 80 VPN-servrar i 22 olika länder, inklusive Storbritannien, USA och Ryssland. Anonine påstår att de har ”högsta tillgängliga bandbredd av alla VPN-leverantörer”, och de sätter ingen övre gräns för hur mycket data du får skicka och ta emot.

Hastighet

Anonine har generellt goda hastigheter, särskilt på webben, men de har också haft problem med torrent-nedladdningshastigheter som krymper lite väl mycket när deras VPN-tjänst är aktiverad.

Kryptering/Säkerhet

Anonine påstår sig använda 2048 bits kryptering vilket endast är halva sanningen, de använder 2048 bits RSA-kryptering för sin ”key exchange”, medan själva datatrafiken krypteras med AES 256 CBC. Anonine hävdar att de inte sparar några loggar, men under avsnittet ”säkerhet” på deras webbplats informerar de om att e-postadresser loggas och betalningsinformation kan komma att loggas. Dessutom loggar de även anonym Google Analytics-data och användares ”cookies”, de påstår sig göra detta på grund av marknadsföringssyften. Anonine berättar också att de kan lämna över användardata om de har en juridisk skyldighet att göra så.

Kundsupport

Anonines kundsupport är väldigt svag, enda sättet att kontakta företaget är via e-post och det är faktiskt inte alls säkert att de svarar. Om de väl gör det så tar det oftast lång tid. Deras webbplats lämnar också mer att önska, de har en knapphändig FAQ som innehåller endast den mest grundläggande informationen. Dessutom blandar deras FAQ engelska och svenska svar om vartannat.

Pris

  • En månads VPN-tjänst hos Anonine kostar 60 SEK

  • Tre månader kostar 165 SEK (55 SEK per månad)

  • 
Tolv månader kostar 468 SEK (39 SEK per månad) – det här priset är ett rabatterat pris och gäller endast första året, efter första året kostar tjänsten 720 SEK per år (60 SEK per månad)

Anonine accepterar betalning via kontokort, Paypal, bitcoin, telefon, sms, Payson, Perfect Money och Global Payments.

Sammanfattning

Anonine erbjuder anonym uppkoppling i många stora länder och således tillgång till dessa länders streaming-utbud. De är dessutom relativt billiga, åtminstone det rabatterade årsavtalet. Men deras webbplats lämnar mer att önska, de är inte särskilt transparenta och de är milt sagt missledande i vissa av sina påståenden. Dessutom får du räkna med att själv räta ut eventuella frågetecken kring din VPN-tjänst eftersom deras kundsupport i princip är obefintlig.

Dela med dig av dina erfarenheter

Lämna en recension/betyg nedan om du använt Anonine innan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews