Recension av: ExpressVPN

expressvpn
ExpressVPN
  • Tekniska attribut
  • Serverkapacitet
  • Hastighet
  • Kryptering/säkerhet
  • Kundsupport
  • Pris
4.3

Sammanfattning

En av de bättre VPN-tjänsterna om du inte bryr dig mycket om priset.

ExpressVPN är en VPN-tjänst baserad på Brittiska Jungfruöarna. ExpressVPN hävdar att de är världens snabbaste VPN-tjänst och erbjuder pengarna tillbaka i upp till 30 dagar om du inte är nöjd med deras tjänst.

Tekniska attribut

ExpressVPN tillhandahåller sin egen mjukvara som fungerar till Windows, fyra olika Linux-operativsystem och Mac OS. Till mobiltelefoner är ExpressVPN kompatibelt med Android, iOS och Blackberry. Express VPN är också kompatibelt med Playstation och Apple TV. Du kan använda ExpressVPN på upp till tre enheter samtidigt. ExpressVPN erbjuder följade protokoll: OpenVPN, L2TP/IPsec, PPTP och SSTP.

Serverkapacitet

ExpressVPN erbjuder 145 serverplatser i 94 olika länder och varje serverplats kan ha upp emot hundra unika servrar, dessa servrar kan sedan ha hundratals unika IPv4-adresser. ExpressVPN specificerar inte exakt antal unika IPv4-adresser eftersom det totala antalet hela tiden ändras. Men det är åtminstone över femton tusen unika IPv4-adresser, vilket betyder att det är extremt osannolikt att du behöver använda samma IP-adress fler än en gång. ExpressVPN hävdar att de har obegränsad bandbredd och en drifttid på 99,9 %.

Hastighet

ExpressVPN påstår att de är den snabbaste VPN-tjänsten i världen, för att styrka detta påstående tillhandahåller de ett ”hastighetstest” där du kan testa hastigheten på din internetuppkoppling när du använder deras tjänst. Du får reda på din latens, din nedladdningshastighet och ett generellt hastighetsindex. Du får dessutom reda på vilken av deras servrar som är bäst för dig att ansluta igenom för maximal hastighet.

Kryptering/Säkerhet

ExpressVPN använder sig av 256 bitars AES-kryptering, de erbjuder olika VPN-protokoll, inklusive det relativt osäkra protokollet PPTP. Men de har det betydligt säkrare protokollet OpenVPN som rekommenderad standardinställning. ExpressVPN sparar en del information i sina loggar, den här informationen består av datum du anslutit till VPN-tjänsten, vilken VPN-server som använts och den totala mängden data som överförts på en dag. Den loggade informationen är inte kopplad till din IP-adress eller några specifika tider vilket enligt ExpressVPN betyder att informationen inte kan användas för att identifiera dig. ExpressVPN påstår att de sparar den här informationen för att tillhandahålla bästa möjliga upplevelsen för alla sina kunder. De loggar aldrig information om vad du har gjort på internet och de använder sin egen DNS-server för att förhindra DNS-läckor. De använder sig av ett så kallat ”network lock” i sin mjukvara till Windows och Mac, detta nätverkslås fungerar i praktiken som en så kallad ”kill switch”, vars funktion är att automatiskt stoppa all din internettrafik om du av någon anledning kopplas bort från VPN-tjänsten.

Kundsupport

ExpressVPN erbjuder livechatt, mejlkorrespondens och ett kontaktformulär. Deras kundtjänst är engelskspråkig och verksam 24/7, året runt. De svarar på livechatt nästan omgående och på e-post inom ett par timmar. De erbjuder också felsökningsguider och enkla installationsmanualer till sin mjukvara på samtliga plattformar som stödjer den

Pris

  • En månads VPN-tjänst hos ExpressVPN kostar 12,95 USD

  • Sex månader kostar 59,95 USD (9,99 USD per månad)

  • Tolv månader kostar 99,95 USD (8,32 USD per månad)


ExpressVPN accepterar kontokort, Paypal, bitcoin och ett tiotal andra betalningsmetoder.
ExpressVPN är en av de största VPN-tjänsterna, de har funnits sedan 2009 och är väletablerade i stora delar av världen. Deras mjukvara är uppskattad och deras många och snabba servrar ser till så att du kan njuta av ett snabbt internet över hela jordklotet. Dessutom har de en trevlig och kompetent kundtjänst som svarar omgående dygnet runt.

Men kostar det så smakar det, ExpressVPN är en av de dyraste aktörerna på marknaden. Dela med dig av dina erfarenheter

Lämna en recension/betyg nedan om du använt ExpressVPN innan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

ExpressVPN

Average rating:  
 0 reviews