Recension av: HideMyAss

hide my ass
HideMyAss
  • Tekniska attribut
  • Serverkapacitet
  • Hastighet
  • Kryptering/säkerhet
  • Kundsupport
  • Pris
3.8
HideMyAss är en VPN-tjänst med huvudkontor i Storbritannien, företaget har funnits sedan 2005. De erbjuder en trettio dagars prövoperiod under vilken du när som helst kan avbryta tjänsten. 


Tekniska attribut

En VPN-tjänst hos HideMyAss fungerar på upp till två separata enheter, förutsatt att dessa enheter ansluter till internet via olika servrar. HideMyAss fungerar till följande plattformar: Windows, Mac OS, Linux. När det kommer till mobiltelefoner fungerar HideMyAss till iOS och Android. HideMyAss kommer med sin egen mjukvara till samtliga plattformar. Ett konto hos HideMyAss kommer med ett knippe extra tjänster utöver VPN-tjänsten, bland annat så har du möjlighet att skapa en anonym e-postadress. 


Serverkapacitet

HideMyAss har mer än 720 VPN-servrar på över 320 platser i 190 länder, de erbjuder över 92,000 unika Ipv4-adresser. HideMyAss är således en av de tjänster som tillhandahåller absolut flest platser att ansluta till internet ifrån. 


Hastighet

HideMyAss har många servrar att välja på och således delas serverbelastningen upp vilket ger ett jämt resultat. HideMyAss har dock ingen funktion för att överblicka sina servrars belastning och deras klient väljer automatisk den server som är närmast dig snarare än den som är minst belastad. Deras FAQ erbjuder handfasta (men inte revolutionerande) tips på hur du kan snabba upp din internetanslutning när du använder deras VPN-tjänst.

Kryptering/Säkerhet

HideMyAss, som de flesta andra VPN-leverantörer, låter dig välja mellan fyra olika protokoll (OpenVPN-UDP, OpenVPN-TCP, PPTP, och L2TP). Standardinställningen är OpenVPN som också är det säkraste protokollet. HideMyAss använder sig inte av den vanligaste krypteringen (AES-256) utan använder istället en 128 bit ”blowfish”-kryptering. Den här krypteringen är otvivelaktigt svagare än AES-256. HideMyAss påstår sig inte logga någon information om vad du gör på internet, däremot så loggar de när du ansluter och när du kopplar ifrån deras tjänst. De loggar också således hur länge du har varit aktiv, och hur mycket data som har överförts. Men det största problemet hos HideMyAss när det kommer till att skydda sina användares integritet är att de är baserade i Storbritannien och således måste lyda under flera lagar som kräver att de behåller användardata.

Kundsupport

HideMyAss erbjuder engelskspråkig kundsupport dygnet runt via livechatt, via e-post, och via en gedigen FAQ. Deras kundsupport svarar inom cirka fem minuter, vilket är lite längre än andra VPN-leverantörer i samma storlek. Det fanns också en del språkliga konstigheter i de svar som kundsupporten lämnade. Deras FAQ innehåller mycket information och det finns en smart sökfunktion som följer med dig vart du än går på deras webbplats, dock ger sökningarna inte alltid de mest relevanta träffarna.

Pris

  • En månads VPN-tjänst hos HideMyAss kostar 9.99 USD
  • Sex månader kostar 40 USD (6.66 USD per månad)
  • Tolv månader kostar 60 USD (4.99 USD per månad)

HideMyAss accepterar betalning via alla stora kontokort, PayPal och banköverföring, däremot accepteras inte betalning med bitcoins.

Sammanfattning

HideMyAss är en av de större VPN-leverantörerna med rekordmånga länder att ansluta till internet ifrån. De har ofta rabatterbjudanden och relativt överkomliga priser. HideMyAss erbjuder dessutom kundsupport dygnet runt. När det kommer till integritet och datasäkerhet är HideMyAss dessvärre en av de sämsta VPN-leverantörerna, på grund av deras extensiva dataloggar kombinerat med att de lyder under storbritanniens lag. Att de inte erbjuder anonyma betalningsalternativ, eller att de tvingar dig använda din e-post för att teckna ett avtal hos dem gör inte saken bättre. 


Dela med dig av dina erfarenheter

Lämna en recension/betyg nedan om du använt HideMyAss innan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HideMyAss
Average rating:  
 1 reviews
by nuffe on HideMyAss

Tillåter inte torrents längre...